Zonnepanelen
Meppelink Fa D Centrale Verwarming in
Hoogeveen
<<=Terug naar plaats Hoogeveen

Ontvang gratis en vrijblijvend informatie en aanbiedingen van zonnepanelen leveranciers/installateurs in uw omgeving en bespaar! U bent niet verplicht één van de aanbiedingen te accepteren. U zit nergens aan vast.
De aanbiedingen zijn veelal extra scherp geprijsd, uniek en scherper dan direct bij de zonnepanelenleverancier en installateur. U ontvangt eenmalig een email.

Meppelink Fa D Centrale Verwarming
Industrieweg 9
7903AH Hoogeveen

tel: 0528-262557

Extra informatie

Meppelink: Thuis in warmte   
Meppelink is al sinds 1939 thuis in warmte. Begonnen als kachelsmid in Hoogeveen is onze firma in de loop der jaren uitgegroeid tot een allround installatiebedrijf. We zijn gespecialiseerd in de aanleg en het onderhoud van centrale verwarming en sfeerverwarming. Als Bespaarinstallateur geven we u ook adviezen geven over energiebesparing. Tevens hebben wij ruime ervaring met het plaatsen van zonneboilers en zonnepanelen. Maar u kunt ook bij ons terecht voor loodgieterswerk, zoals het aanleggen of aanpassen van gas- en waterleidingen of riolering in uw nieuwe keuken of badkamer. Ook dak- en zinkwerk behoren tot onze diensten, net als het aanleggen of aanpassen van elektra. 
 
Meer weten? 
 
Wilt u meer weten over onze dienstverlening of heeft u vragen en/of opmerkingen? Of een wilt u een vrijblijvende offerte ontvangen? Vul dan ons contactformulier in en we nemen z.s.m. contact met u op. 
 
Service voorop 
 
Bij alles wat we doen, staat service voorop. Onze jarenlange ervaring garandeert een goed en eerlijk advies. Samen met u zoeken we het juiste product voor uw situatie. We bieden u hierbij de keus uit verschillende kwaliteitsmerken. Zo leveren we cv- en combiketels van Vaillant en Nefit: topfabrikanten met een betrouwbare staat van dienst. Onze goede service ziet u ook terug in het onderhoud. Bijvoorbeeld in onze uitgebreide onderhoudsabonnementen en een dag en nacht bereikbaar telefoonnummer voor storingen. 
 
Zonnepanelen 
 
Laat de zon maar schijnen 
 
De zon geeft u letterlijk energie. Met zonnepanelen op het dak van uw huis kunt u zelf makkelijk stroom opwekken. Men noemt ze ook wel PV-panelen, naar het Engelse begrip Photo Voltaic energy. Het systeem maakt gebruik van de omzetting van licht naar spanning. Zonnestroompanelen zijn dus andere zonnepanelen dan collectoren van een zonneboiler. 
 
Hoe werken zonnepanelen? 
 
Een PV-systeem bestaat uit zonnepanelen, een omvormer en elektriciteitskabels. Het principe is heel simpel: het zonnepaneel bevat zonnecellen die uit twee lagen silicium bestaan en die zonlicht omzetten naar elektriciteit. Het systeem werkt helemaal zonder bewegende delen. 
 
Opbrengsten en Besparingen 
 
Net als bij spaarlampen wordt het vermogen van zonnepanelen uitgedrukt in Watt. Het vermogen van een pv-paneel wordt uitgedrukt in Watt-piek (Wp). Dit is de theoretische opbrengst van het zonnepaneel onder ideale omstandigheden. Deze ideale waarde wordt in Nederland bijna nooit behaald. Om de werkelijke opbrengst van een paneel te berekenen wordt daarom uitgegaan van een opbrengst van rond de 80%. De opbrengst van een pv-systeem wordt uitgedrukt in kWh. Eén Watt piek levert in Nederland dus ongeveer 0,8 kWh op. Een pv-systeem van 600 Wp levert dan circa 480kWh per jaar aan stroom op. 
 
Rendement 
 
De terugverdientijd van een gemiddeld pv-systeem met een normale opbrengst ligt rond de 10-12 jaar. De afgelopen jaren is de stroomprijs jaarlijks met ongeveer 8% gestegen. Als de stroomprijs nog verder stijgt wordt de terugverdientijd natuurlijk korter. De terugverdientijd is mede afhankelijk van de werkelijke opbrengst van uw systeem. De opbrengst is weer afhankelijk van de ligging en hellingshoek van uw dak en de ligging in het land. De optimale situatie is een huis gelegen in het westelijk deel van Nederland met een dak richting het zuiden en een hellingshoek van 30 graden. De levensduur van een pv-systeem bedraagt 25 jaar. Nadat u deze hebt terugverdiend, maakt u dus pure winst! Dit kan op den duur in de enkele honderden euro's per jaar lopen.

Specialiteit
 • Boiler  
 • Combiketel  
 • Convector  
 • Convectorput  
 • CV ketel 
 • Decorradiator  
 • Designradiator  
 • Gaskachel  
 • Houtgestookte CV  
 • Luchtwarmtepomp  
 • Sanitair  
 • Thermostaat  
 • Ventilatie  
 • Warmtepomp  
 • Zonnecollectoren